Memorial Nature Play Space

BTD worked with a private school in the Bay Area to integrate an old olive grove into the play spaces of the school to celebrate the memory of one of the students, taking the opportunity to enhance the ways in which the students could engage, live and laugh in their world. This design developed into a place that simultaneously honors and remembers the student while bringing a sense of the lightness and playfulness that they would have enjoyed. 

The memorial place consists of custom platforms that  provide places for creative constructive play, imaginative play, group learning, and solitary reflection. These platforms were sized and sited for play synergy, views into the forest, and to draw attention to the relationship of the beautiful and mature trees of the forest.

On each platform the students name was added with inset mirrors that reflect the dappled light of the grove.

Project Information

Client: Private School

Location: Bay Area, CA

Status: Built